среда, 1 ноября 2017 г.

У жовтні Покрову святкує земля...

Найвизначнішим святом осені в Україні є свято Покрови, яке православні християни святкують 14 жовтня. Для нас українців, це свято християнське і національне, воно символізує зв'язок поколінь, невмирущість героїчних традицій нашого народу. І водночас цей день відзначається Днем українського козацтва та Днем захисника Вітчизни. Напередодні цього дня у нашій школі також не забули про це свято.
13 жовтня учні нашого класу разом з  9-А, 10-А та 11-А класів під керівництвом вчителів української мови та літератури Ясир Л.І. та Баші В.В. підготували для учнів школи виховний захід "Свята Покровонько, накрий мою головоньку".
 Школярі розповіли про свято Покрови Пресвятої Богородиці. Згадали про козаків, про козацький рід і його ватажків. Ведучі нагадали про унікальність нашої історії і нашого народу, а полягає це в тому, що в козацтві виявився творчий і волелюбний дух наших предків. Козак в уявленні українця - це звитяжний воїн, що не розлучається з шаблею, захисник Вітчизни, оборонець прав, віри, звичаїв та гідності кожного, хто живе під небом України. Хлопці та дівчата декламували вірші, танцювали, співали пісень. Свято пройшло на вищому рівні, отож нехай воно стане пізнанням Минулого і Сучасного для вивершення Майбутнього.
Фото

Комментариев нет:

Отправить комментарий